FOK! Wat een weer: ergste kou gaat uit de lucht

Stephan (Stephan5)

Hallo!  

Dat was gisteren weer een nare dag om buiten te zijn. Het was waterkoud en er viel neerslag. In het westen was dat meestal regen- en motregen, maar dieper landinwaarts viel de neerslag in de vorm van (natte) sneeuw. Op een paar plekken bleef de sneeuw ook even liggen, zoals in Twente en op de Veluwe. Echter toen de neerslag afnam dooide de sneeuw ook deels weer weg, want het kwik kwam wel boven nul uit. In het druilerige westen was het +2 tot +3 graden. Uiterst onaangenaam wat mij betreft.

Vandaag beginnen we de dag dan grijs met bewolking, nevel en hier en daar mist. Als die zijn opgetrokken ziet het weerbeeld er allemaal wat vriendelijker uit. De zon breekt geregeld door, al zijn er ook nog wat wolkenvelden. Heel plaatselijk valt er een enkel buitje. Het wordt ook wat zachter buiten: de maxima komen uit op ongeveer 5 graden. Er staat een zwakke tot matige west-noordwestenwind. 

Kortom, het is echt een kwakkelwinter. Komende week gaan de temperaturen echter omhoog en ook s'nachts komt het kwik weer boven 0 uit. Daarbij is het licht wisselvallig, maar de zon zien we ook af en toe.

Fijn weekend!  

Ver weg (Foto: Interpretatie)
Interpretatie (Met hoofdletter) is momenteel ver van huis. Het zonnetje in Zuid-Afrika.

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.