Agenten in vrije tijd grijpen winkeldief

Monique Verlind (DJMO)

Twee agenten in hun vrije tijd zijn vrijdagmiddag twee winkelmedewerkers van een sportwinkel in Breda te hulp geschoten. Rond 17:10 uur hoorden de twee agenten geschreeuw uit de winkel aan de Tolbrugstaat komen en zagen ze dat de winkelmedewerkers probeerden om de tas van een man af te pakken. Later bleek dat het vermoeden bestond dat die tas gestolen spullen moest bevatten, aangezien het winkelalarm was afgegaan. 

De man liep weg terwijl een van de winkelmedewerkers hem achtervolgde. Toen de agenten zagen dat de man een mes trok en daarmee de medewerker bedreigde belden ze hun collega's om assistentie. Ze achtervolgden de vermeende winkeldief en de medewerker en op het moment dat de verdachte de medewerker nogmaals bedreigde, grepen de agenten in. 

Het mes werd teruggevonden op aanwijzen van de winkelmedewerker die had gezien dat de verdachte het mes had weggegooid. De verdachte, een 60-jarige man uit Vught, werd door de opgeroepen agenten in de boeien geslagen en naar het bureau overgebracht voor verhoor. De bedreigde winkelmedewerker gaat aangifte doen. De politie stelt een onderzoek in naar de goederen in de tas die mogelijk van diefstal afkomstig zijn.