Riiber slaat dubbelslag op noordse combinatie

heywoodu

Jarl Magnus Riiber heeft op de noordse combinatie een dubbele zege geboekt. Tijdens de World Cup in Trondheim won de Noor voor eigen publiek zowel op zaterdag als op zondag, waarmee hij zijn leidende positie in de World Cup verstevigde.

Zaterdag won de Oostenrijkse veteraan Wilhelm Denifl het schansspringen, waarna de 38-jarige tijdens het langlaufen lang stand wist te houden. Riiber en diens landgenoot Magnus Krog bereikten hem wel en lieten de Oostenrijker in de slotfase achter. Op de laatste klim ging Riiber er vandoor en was Krog gebroken, maar met een tweede plek liet hij na erg lange tijd wel zien het nog niet verleerd te zijn. Denifl hield de Japanner Akito Watabe ruim achter zich en werd derde.

Op zondag won de Pool Szczepan Kupczak het schansspringen, maar zoals verwacht werd hij al snel door een alsmaar groeiende groep bijgehaald tijdens het langlaufen. Daar bleven uiteindelijk vijf man over, waarvan Riiber in de laatste kilometer de beste bleek. De Duitser Vinzenz Geiger was de best of the rest, Riiber's landgenoot Jørgen Gråbak klopte Franz-Josef Rehrl (Oostenrijk) en Watabe in de strijd om de laatste podiumplek.