Skiër Noël wint slalom tijdens Hahnenkammrennen Kitzbühel

heywoodu

Alpineskiër Clement Noël heeft een week na zijn eerste World Cup-zege gelijk een tweede gepakt. Voor de 21-jarige Fransman zijn dat gelijk twee fraaie overwinningen, want na de klassieker in Wengen won hij zaterdag de prestigieuze slalom op de Ganslernhang in Kitzbühel (Oostenrijk).

In de eerste run zette de boomlange Zwitser Ramon Zenhäusern de snelste tijd neer, op 0,12 seconden gevolgd door Noël. Diens landgenoot Alexis Pinturault volgde op enkele honderdsten, maar daarna werden de gaten groter. De twee voornaamste favorieten vielen tegen: Henrik Kristoffersen kwam niet verder dan plek elf op 0,92 seconden, Marcel Hirscher deed het met 0,88 seconden achterstand en plek negen niet veel beter.

Kristoffersen en Hirscher kwamen in de tweede run wel flink naar voren zetten, met de Oostenrijker voorop. Pinturault vestigde zich nipt tussen de twee, Noël dook 0,29 seconden onder de tijd van Hirscher door. Daarmee was het woord alleen nog aan Zenhäusern, maar Doppelmeter had het zwaar en eindigde op 0,85 seconden van Noël als zesde, waardoor Pinturault achter Hirscher ook nog het podium mocht beklimmen.

Zondag gaat om 13.30 uur de super-G in Kitzbühel van start.