Stropers-duo op heterdaad betrapt tijdens jacht

Monique Verlind (DJMO)

De politie hield in de nacht van 21 op 22 december in het buitengebied van Veldhoven twee verdachte stropers aan. De mannen uit Wintelre werden op heterdaad betrapt en zitten vast voor verder onderzoek.

Een woordvoerder van de politie: "Bij de politie kwamen signalen binnen over stroopactiviteiten in Veldhoven. Reden om in samenwerking met buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA) onderzoek hiernaar te doen." Dat leidde zaterdag net na middernacht tot de aanhouding van twee mannen uit Wintelre van 63 en 61 jaar. Zij werden op een perceel aan de Halve Mijl in Veldhoven op heterdaad betrapt toen ze daar aan het jagen waren op wild met een geweer met een geluidsdemper erop. Ze hadden net een haas geschoten. De verdachten hebben geen jachtakte en ook geen wapenverlof.

Bij de mannen werden diverse stropersklemmen en -lampen om in het donker wild mee te spotten gevonden. Ook stuitten de agenten bij een doorzoeking van één van de woningen van de verdachten op 50 kilo legaal consumentenvuurwerk. Dat is 25 kilo meer dan je thuis op voorraad mag hebben. Ook werden in het pand henneptoppen gevonden. In totaal ruim 60 gram. Naast de stropersmiddelen zijn ook het vuurwerk en de hennep in beslag genomen.

De woordvoerder van de politie verklaart: "Uit het onderzoek blijkt dat de verdachten het wild verhandelden, en zelfs op bestelling gingen schieten. We hebben het idee dat er mensen zijn in Veldhoven en omgeving die hier meer over kunnen vertellen. Daar willen wij graag mee in contact komen." Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of via 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Stropers-duo op heterdaad betrapt tijdens jacht (Foto: Politie.nl)
Stropers-duo op heterdaad betrapt tijdens jacht (Foto: Politie.nl)