Wade boekt succesvolle comeback tegen Brown; Dolan verslaat King

Boris (borisz)

Darters Brendan Dolan en James Wade staan in de achtste finales van het WK. Dolan won van Mervyn King en Wade rekende na een succesvolle comeback af tegen Keegan Brown. 

Dolan begon goed aan de partij en stond vrij snel 2-0 voor. King had duidelijk weer last van zijn rug, wat hem vorig jaar ook al een goed WK kostte, en dus leek het een hele korte partij te worden. The King gaf zich echter nog niet gewonnen en bleef vechten. Met succes  hij kwma terug tot 2-2. 

Op 2-2 in set vijf opende beide darters met twee keer 140. King gooide vervolgens 60 en Dolan 180, om daarna de set te pakken. Ook de zesde set ging met 3-2 naar Dolan en daarmee voegt de Noord-Ier zich voor het eerst in zijn carriere bij de laatste zestien op het WK. The History Maker treft na de kerst of Toni Alcinas of Benito van de Pas. 

Wade kon op veel boe-geroep rekenen van het publiek in Ally Pakky na zijn gedrag tegen Asada. Brown zorgde voor nog wat meer irritatie bij The Machine. Brown vooral bezig met vertragen en het irriteren van tegenstanders. Het lukte hem tegen Jelle Klaasen en ook tegen Wade had het lange tijd effect. Twee keer won hij een vijfde leg (0-2), om de vierde set zelfs in drie legs te winnen (1-3). Vanaf set vijf was het Wade die het roer over nam en met een 72-finish was het 3-3. Een 76-finish en een dertiendarter bracht Wade op matchpoint, voor Brown nog een keer terugbrak. Wade sloeg zich langs Brown met een 101-finish. Wade speelt nu tegen Ryan Joyce, die eerder won van Alan Norris.