Freestyleskiërs sluiten halfpipejaar af, 16-jarige Chinese wint

heywoodu

In het Chinese Secret Garden hebben de heren en dames freestyleskiërs, in elk geval die op de halfpipe, 2018 afgesloten. Het seizoen gaat na de jaarwisseling weer verder.

Bij de mannen ging de winst voor het eerst in zijn carrière naar de Canadese veteraan Simon d'Artois, voormalig kampioen op de X-Games. Hij won nog nooit in de World Cup, maar dankzij onder meer een switch left 1260 tail, switch right 720 mute, left dub 1260 safety en een left alley-oop dub 720 high safety scoorde hij met 93,50 punten hoger dan wie dan ook. De Nieuw-Zeelander Nico Porteous, in februari goed voor olympisch brons, pakte de tweede plek, voor de Amerikaan Hunter Hess.

Simon d'Artois (Bron: YouTube)

De winst bij de vrouwen ging naar de nog maar 16-jarige Zhang Kexin, tot vreugde van het thuispubliek. Met onder meer een stevige right 720 en een switch right 900 halverwege haar run pakte ze met 87,75 punten de winst, haar tweede in de World Cup. Rachael Karker uit Canada eindigde als tweede, de zelfs nog maar 15-jarige Chinese Li Fanghui pakte de derde plek.

Zhang Kexin (Bron: YouTube)