Bale schiet Real Madrid met hattrick naar finale WK voor clubteams

Redactie

Real Madrid heeft woensdagavond de finale van het WK voor clubteams weten te bereiken. De Champions League-winnaar was te sterk voor Kashima Antlers.

De Madrilenen wonnen afgelopen weekeinde nipt van Rayo Vallecano: 1-0. Trainer Santiago Solari voerde in Abu Dhabi één wijziging door: Gareth Bale stond ten koste van Marco Asensio aan de aftrap. Nadat Sergio Ramos met het hoofd een kans had laten liggen, toonde de Welshman op slag van rust zijn waarde. Na een vlotte combinatie met Marcelo dook Bale vrij op in het strafschopgebied. Van dichtbij liet de aanvaller Kashima Antlers-doelman Sun-Tae Kwon geen kans: 0-1.

Na rust liep Real Madrid razendsnel weg bij de winnaar van de Aziatische Champions League. Door geklungel in de defensie van Kashima Antlers kreeg Bale een gouden kans om zijn tweede van de avond te maken. De Welshman onderschepte een foutieve terugspeelpass, omspeelde Kwon en verdubbelde de marge naar twee. Twee minuten later tekende Bale zijn derde treffer van de wedstrijd. Marcelo ontving een afgeslagen bal, behield het overzicht en bediende de aanvaller. Bale trof vervolgens het net met een kiezelhard schot.

Twaalf minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg de Japanse ploeg nog een eretreffer. Shoma Doi pikte de bal op in het strafschopgebied en verschalkte Real-doelman Thibaut Courtois met een lage schuiver. Dichterbij wist Kashima Antlers niet meer te komen, waardoor Real zich plaatst voor de finale van het WK voor clubs. Indien er wordt afgerekend met Al Ain, dat verrassend de finale bereikte ten koste van River Plate, pakt de Koninklijke zijn derde wereldtitel voor clubs op rij.