Crashed Ice-seizoen trapt af met Amerikaanse dubbelslag

heywoodu

We keren nog even terug naar het weekeinde voor het immer spectaculaire ijscross. In het Japanse Yokohama is het Crashed Ice-seizoen geopend, de eerste keer dat de competitie in Azië neer is gestreken.

De Canadese wereldkampioen Scott Croxall werd al in de kwartfinales uitgeschakeld, maar zijn broertje Kyle haalde de finale wel. Daarin was hij echter niet opgewassen tegen de Amerikaan Cameron Naasz, die zijn wereldtitel dit seizoen koste wat het kost terug wil pakken. 

Naasz was bij de start al als beste weg en Kyle Croxall kon hem niet meer aanvlalen. De derde plek was voor de Amerikaan Maxwell Dunne, nadat hij dat duel won van de jonge Fin Marko Lahti, die de hele dag ijzersterk was, maar in de finale net tekort kwam.

Bij de vrouwen kende wereldkampioene Amanda Trunzo een matige start, maar nog voor de eerste bocht had ze de leiding te pakken en die stond ze niet meer af. Het Canadese duo Jacqueline Legere en Myriam Trepanier vocht om plek twee, met Legere als winnares, de Oostenrijkse Veronika Windisch werd vierde.

Op 2 februari staat de volgende Crashed Ice pas weer op het programma, dan in het Finse Jyväskylä, een week later wordt het in het Amerikaanse Boston afgesloten. Tussendoor zijn in kleinere evenementen wel punten te verdienen in de strijd om de wereldtitel.

Red Bull Crashed Ice in Yokohama, met vanaf 1:10.30 de vrouwenfinale en vanaf 1:19.00 de mannenfinale (Bron: YouTube)