Kroatië op 2-0 voorsprong in Davis Cup tegen Frankrijk

H.Vviv

In de Davis Cup staat Kroatië na de eerste dag op een 2-0 voorsprong tegen titelhouder Frankrijk. In Lille won Borna Coric op de indoorgravelbaan in drie sets (6-2, 7-5, 6-4) van Jérémy Chardy. Marin Cilic won op zijn beurt van Jo-Wilfried Tsonga met 6-3, 7-5, 6-4.

Coric begon sterk aan zijn partij tegen Chardy, die twee van de drie ontmoetingen tussen de beide spelers had gewonnen. In de deze ontmoeiting was de Fransman kansloos tegen de Kroaat, die dit jaar nog maar een partij in de Davis Cup verloor. Coric kwam deze wedstrijd nooit in de problemen en na twee en negentien was het eerste punt voor Kroatië binnen.

Ook in de tweede partij van de dag koos de Franse coach Yannick Noah verrassend voor Tsonga, die een groot deel miste vanwege een knieblessure. Die keuze pakte dan ook niet goed uit en in elke set wist Cilic een break te plaatsen op de service van Tsjonga, terwijl die zelf in de gehele wedstrijd zijn opslag wist te behouden. Zo won de Kroaat, nummer zeven van de wereld, in drie sets van de Fransman, die inmiddels is afgezakt naar plaats 259 op de wereldranglijst.

Zaterdag gaat de ontmoeting verder met het dubbelspel. Het is de laatste finale van de Davis Cup in de huidige opzet. Het prestigieuze toernooi voor landenploegen wordt vanaf 2019 een zevendaags evenement, dat eind november in Madrid wordt gehouden.