Wenger: "Als Henry de tijd krijgt, komt het goed"

Redactie

Arsène Wenger hoopt dat oud-collega Thierry Henry voldoende ruimte krijgt om het tij te keren bij het geplaagde AS Monaco.

Henry ging vorige maand aan de slag bij de kampioen van 2017, die dit seizoen dramatisch presteert en voorlaatste staat in Ligue 1. Eerder deze week verloren de Monegasken in de Champions League met 0-4 van Club Brugge. Voor zondagavond staat de loodzware thuiswedstrijd tegen het superieure Paris Saint-Germain op het programma.

Wenger denkt dat Henry de kwaliteiten heeft om de boel in Monaco weer op de rit te krijgen. "Hij begrijpt alles, heeft de juiste kennis. Er zijn altijd twee aspecten als je ergens begint als trainer. Als het psychologische aspect goed zit in een team, kan je aan het werk", vertelt de Fransman aan beIN Sports.

"Zijn pech is dat daar op dit moment geen sprake van is bij Monaco, dus je moet hem de tijd geven. Dat is het belangrijkste. Als hij de tijd krijgt, zal alles goedkomen." Wenger liet Henry ooit op jonge leeftijd zijn profdebuut maken bij Monaco en daarna waren ze samen tussen 1999 en 2007 succesvol bij Arsenal.