De Jong: "Dan valt hij nog twee keer en dat is heel zuur"

Redactie

Luuk de Jong heeft complimenten voor zijn ploeggenoten van PSV na de 2-1 nederlaag tegen Tottenham Hotspur in de Champions League.

In het laatste kwartier boog de thuisploeg een 0-1 achterstand om in een 2-1 voorsprong en trok uiteindelijk de zege over de streep. "Tottenham is een hele goede ploeg. Natuurlijk doet het pijn als je zo strijdt met zijn allen", vertelt De Jong in gesprek met Veronica.

"Complimenten voor het hele team hoe we lang stand hebben gehouden. Jeroen Zoet die een paar geweldige reddingen maakt om ons in de wedstrijd te houden. Dan valt hij nog twee keer en dat is heel zuur."

Bij de aanvoerder van de ploeg groeide de hoop dat er een resultaat geboekt kon worden op Wembley. "Natuurlijk. Als die klok steeds verder tikt, ga je steeds meer denken dat het kan gebeuren. We moeten de taken uitvoeren en blijven strijden. Dat kost veel energie bij heel veel jongens. Complimenten aan het team hoe hard we gewerkt hebben, dat zeker. Maar het is jammer dat hij toch valt."

De Jong besluit met een kritisch punt. In de omschakeling was er ruimte voor PSV, maar daarvan werd niet geprofiteerd. "We hadden het beter uit moeten spelen, omdat zij toch wel heel veel risico gingen nemen. Maar al met al heeft Tottenham terecht gewonnen en helaas hebben we niet kunnen overleven."