Koeman: "Ik zag het allemaal niet zo somber in"

Redactie

Ronald Koeman ziet kansen voor het Nederlands elftal om de Nations League te winnen. Momenteel staat de ploeg tweede in de groep.

Oranje pakte in de eerste twee wedstrijden in Groep 1 drie punten en dat zijn er vier minder dan koploper Frankrijk. De Fransen speelden echter een wedstrijd meer. Koeman ziet kansen om als eerste in de groep te eindigen, een groep waar ook Duitsland in zit.

"Daar geloof ik wel in", vertelt de bondscoach in een vraaggesprek op de Facebookpagina van Ons Oranje. "Ik besef best dat het heel moeilijk is, want landen als Duitsland en Frankrijk zijn enorm sterk. Maar we spelen thuis tegen Frankrijk en uit tegen Duitsland. Kunnen wij ons op bepaalde momenten verbeteren, hebben we kans die wedstrijden te winnen. Natuurlijk is Duitsland erop gebrand, maar niks is onmogelijk en zo moet je het aangaan."

Koeman is positief over de toekomst van Oranje. "Ik vond altijd al dat het helemaal niet zo slecht was en er best talent was, ik zag het allemaal niet zo somber in. Gelukkig ontwikkelen wij ons als Nederlands elftal. Het team ontwikkelt zich en de hele sfeer rondom het Nederlands elftal is wat positiever. Dan is het natuurlijk prettig dat je goede resultaten behaalt. En de kers op de taart was natuurlijk de uitslag tegen Duitsland."

Op de vraag of Koeman zichzelf zou opstellen in de verdediging als hij nog actief zou zijn als voetballer, reageert hij: "Een centrum bestaat idealiter uit een echte opbouwer/voetballer en ook een heel goede verdediger. Een tandem Koeman-Van Dijk zou in dat opzicht wel passen. Maar ik zie in Matthijs de Ligt ook wel een soort Koeman. En die is pas negentien, dus die wordt nog beter."