PSV pakt eerste punt in Champions League na gelijkspel tegen Tottenham

H.Vviv

PSV heeft woensdagavond het eerste Champions League-punt gepakt. In het Philips Stadion werd het 2-2 tegen Tottenham Hotspur, dat de wedstrijd eindigde met tien man na een rode kaart van doelman Hugo Lloris. Na drie groepswedstrijden in de Champions League staat zowel PSV als Tottenham op één punt uit drie wedstrijden.

Met Donyell Malen als vervanger van de geblesseerde Steven Bergwijn moest PSV het initiatief laten aan de Spurs. In de beginfase was Harry Kane ook dicht bij de openingstreffer, maar zijn schot uit de draai en zijn kopbal op de kruising was niet goed voor een doelpunt.

Na twintig minuten kwam PSV wat beter in de wedstrijd. Gastón Pereiro was uit een vrije trap dicht bij een doelpunt, maar zijn inzet ging net naast. Ook Luuk de Jong was dicht bij een doelpunt. Na een half uur spelen kwamen de Eindhovenaren toch op 1-0 voorsprong. Hirving Lozano joeg goed door op Toby Alderweireld, die de bal kwijtraakte aan de Mexicaan. De inzet van Lozano werd nog van richting veranderd door de Belgische verdediger, waardoor de bal over de keeper van de Spurs heen ging.

Lang kon PSV niet genieten van de voorsprong. In de 34ste minuut leek het al 1-1 te worden, maar werd een doelpunt van ex-Ajacied Davinson Sánchez afgekeurd omdat Kane hinderlijk buitenspel stond. Niet veel later viel de gelijkmaker toch. Na een langdurige aanval van Tottenham Hotspur wist Lucas Moura de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Bijna ging PSV nog rusten met een 2-1 voorsprong, maar Pereiro schoot op de lat.

In de tweede helft had PSV lang niets te vertellen tegen de Spurs. Na negen minuten in de tweede helft kwam de Engelse ploeg dan ook terecht op voorsprong. Kane kopte de 1-2 binnen na een perfecte voorzet van Christian Eriksen. Tottenham Hotspur combineerde vrolijk verder en PSV kwam niet meer aan te pas. Jeroen Zoet voorkwam erger met een knappe redding op een kopbal van Kane en een inzet van Érik Lamela eindigde op de lat.

Het was wachten op de 1-3, maar na dom balverlies van de Spurs stuurde Pablo Rosario de bal diep richting Lozano. De Mexicaan werd hard onderuitgehaald door Lloris en moest dan ook terecht eraf met een rode kaart, Michel Vorm was zijn vervanger. De Nederlandse keeper was meteen scherp op de vrije trap van De Jong.

Met nog tien minuten te spelen nam PSV wat meer risico en dat betaalde zich uiteindelijk uit via een treffer van De Jong. Rosario kreeg een afgeslagen bal op de rand van het zestienmetergebied voor zijn voeten, maar miste half. De bal kwam vervolgens voor de voeten van De Jong en de spits wist daar wel raad mee. Na de gelijkmaker van PSV kwamen beide ploegen niet meer tot scoren, waardoor de 2-2 op het scorebord bleef staan.

PSV - Spurs 2-2. (PRO SHOTS/Thomas Bakker)
PSV - Spurs 2-2. (PRO SHOTS/Thomas Bakker)