Loslopende hond doodt twee schapen

Monique Verlind (DJMO)

De politie is op zoek naar de eigenares van de hond die donderdagochtend twee schapen doodde en twee andere schapen ernstig verwondde in een weiland aan de Geniedijk in Hoofddorp. Omstreeks 10.45 uur kreeg de politie een melding binnen dat er een hond tussen de schapen had rondgelopen. Ter plaatse bleken omstanders twee schapen uit een sloot te hebben gehaald.

Deze dieren waren inmiddels aan hun verwondingen overleden. Twee andere zwaargewonde dieren werden door de eigenaar naar een dierenarts gebracht. De andere dieren in het weiland waren nog erg in paniek. De herdershond die losliep, was na zijn/haar actie in het weiland teruggerend naar de eigenares. Hoewel zij door een omstander werd aangesproken op het gedrag van haar hond, liep de vrouw verder. Haar identiteit is niet bekend.

De politie is op zoek naar de bewuste vrouw en vraagt haar om zich te melden bij de politie. Ook andere mensen die iets gezien hebben kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.