Bondscoach Annan maakt selectie Champions Trophy bekend

Redactie

Bondscoach Alyson Annan heeft de namen van de achttien hockeyspeelsters bekend gemaakt die deel uitmaken van de selectie voor de Champions Trophy, die van 17 tot en met 25 november wordt gespeeld in China. Yibbi Jansen (Oranje-Rood), Maxime Kerstholt (Laren), Marijn Veen (Amsterdam), Renée van Laarhoven en Margot Zuidhof (beiden Kampong) spelen in Changzhou hun eerste grote toernooi met Oranje. Ook Ginella Zerbo (SCHC), die onder meer al het EK van 2015 op haar naam heeft staan, is geselecteerd.

In vergelijking met de selectie die afgelopen zomer tijdens het WK in Londen goud veroverde, ontbreken negen van de achttien speelsters: aanvoerder Carlien Dirkse van den Heuvel (SCHC), Kelly Jonker (Amsterdam), Ireen van den Assem, Frédérique Matla, Sanne Koolen (Den Bosch), Malou Pheninckx (Kampong) en de gestopte Kitty van Male (Amsterdam). Lidewij Welten en Marloes Keetels (Den Bosch) zijn geblesseerd.

Pien Sanders (Den Bosch), die het WK vanwege een hersenschudding miste, keert terug in de selectie, net als Maartje Krekelaar (Den Bosch) en Maria Verschoor (Amsterdam). Keepster Julia Remmerswaal (hdm), reserve tijdens het WK, ontbreekt. Ook Lisanne de Lange (Laren) is niet geselecteerd, net als Lieke Hulsen (Den Bosch).

Selectie
Margot van Geffen Den Bosch
Eva de Goede Amsterdam
Yibbi Jansen Oranje-Rood
Maxime Kerstholt Laren
Josine Koning (K) Den Bosch
Maartje Krekelaar Den Bosch
Renée van Laarhoven Kampong
Lauien Leurink SCHC
Caia van Maasakker SCHC
Laura Nunnink Oranje-Rood
Pien Sanders Den Bosch
Lauren Stam Amsterdam
Marijn Veen Amsterdam
Anne Veenendaal (K) Amsterdam
Maria Verschoor Amsterdam
Xan de Waard SCHC
Ginella Zerbo SCHC
Margot Zuidhof Kampong

Reserves: Sanne Koolen (Den Bosch), Felice Albers (Amsterdam), Fay van der Elst (hdm) en keepster Alexandra Heerbaart (Kampong).

Alyson Annan: “Bij het samenstellen van deze toernooiselectie hebben wij rekening gehouden met een aantal facetten om optimaal voorbereid te zijn op de FIH Pro League die volgend jaar van start gaat. Zo vinden wij het belangrijk dat een aantal speelsters rust krijgt en tegelijkertijd willen wij nieuwe speelsters op internationaal niveau zien spelen. Na de Champions Trophy maken wij een keuze welke dames uit de eerder samengestelde trainingsgroep de FIH Pro League gaan spelen.”

Programma Champions Trophy
Oranje speelt op de Champions Trophy in een groep van zes tegen Argentinië, Australië, China, Groot-Brittannië en Japan.

17 november 2018 12.00 uur* Nederland – Japan
18 november 2018 12.00 uur* Nederland – Argentinië
20 november 2018 08.00 uur* Australië – Nederland
22 november 2018 12.00 uur* Engeland – Nederland
24 november 2018 10.00 uur* Nederland – China
*De genoemde tijden zijn Nederlandse tijden. In Changzhou is het zes uur later.

Op 25 november wordt de finale gespeeld, net als de bronzen finale en de wedstrijd om de vijfde en zesde plaats. Het volledige programma is hier te vinden.