Djokovic wint Masters-toernooi Shanghai, tiener Yastremska pakt 1e titel

heywoodu

Tennisser Novak Djokovic heeft voor de vierde keer in zijn loopbaan het Masters-toernooi van Shanghai gewonnen. De Servische nummer drie van de wereld rekende in een vrij eenzijdige finale af met de Kroaat Borna Coric (ATP-19), die zijn eerste Masters-finale speelde: 6-3, 6-4.

Verderop in het land, in Tianjin, pakte Caroline Garcia (WTA-16) haar zesde WTA-titel. Tegen de Tsjechische nummer zes van de wereld, Karolina Pliskova, ging de eerste set zonder breaks gelijk op, waarna het in de tiebreak juist alle kanten op ging. Garcia won die tiebreak en maakte het in set twee vervolgens af: 7-6 (7), 6-3.

Dayana Yastremska wist in Hong Kong haar eerste WTA-finale te halen en die won de pas 18-jarige Oekraïnse ook gelijk. De mondiale nummer 102 rekende zeer overtuigend af met de Chinese Wang Qiang, die bezig was aan een ijzersterke reeks op (semi-)Chinese grond. Yastremska won het weinig spannende duel met 6-2, 6-1.

Ook in het Oostenrijkse Linz werd gespeeld en daar ging de titel naar de Italiaanse Camila Giorgi (WTA-32). Ook daar was het verder niet spannend: de Russische Ekaterina Alexandrova (WTA-119) speelde haar eerste WTA-finale, maar was met 6-3, 6-1 niet opgewassen tegen de meer ervaren Giorgi.