NHL: Maple Leafs winnen spektakelstuk van Blackhawks

heywoodu

De ijshockeyers van de Toronto Maple Leafs hebben zondagavond in de NHL een uitermate vermakelijke wedstrijd bij de Chicago Blackhawks gewonnen. In het United Center in Chicago werd het 6-7 na overtime.

Jonathan Toews en Alex DeBrincat zetten de Blackhawks op voorsprong, maar Kasperi Kapanen en Auston Matthews sloegen op indrukwekkende wijze terug: Matthews stelde Kapanen in staat de 2-1 te maken, de jonge Fin gaf zijn nog jongere Amerikaanse teamgenoot 34 seconden later gelijk een assist terug, 2-2.

John Tavares bracht de Maple Leafs vervolgens op voorsprong, gevolgd door de gelijkmaker van John Hayden. In de powerplay was het weer Tavares die de bezoekers op voorsprong zette, maar nu zorgde de van de Philadelphia Flyers overgekomen Brandon Manning met zijn eerste Blackhawks-goal voor de gelijke stand: 4-4.

Voor de derde keer achter elkaar was het echter Tavares die de Maple Leafs aan de leiding bracht. Patrick Kane opende de spectaculaire slotfase door 5-5 te maken, bijna gelijk gevolgd door de 5-6 van Matthews. Kane schoot de Blackhawks vlak voor tijd voor de vierde keer naast de Maple Leafs, die in overtime dankzij Morgan Reilly alsnog wonnen.

De Los Angeles Kings wonnen thuis met 4-2 van de Detroit Red Wings, onder meer dankzij twee goals van Alex Iafallo. De Carolina Hurricanes maakten er thuis tegen de New York Rangers een feest van: 8-5. Maar liefst vier keer kwamen de Rangers op voorsprong, maar in de derde periode waren de Canes het helemaal zat en maakten ze met vier opeenvolgende goals korte metten met de bezoekers.

Blackhawks - Maple Leafs (Bron: YouTube)