Jonge Duitse voetbalsters kennen geen genade: 21-0

heywoodu

In Europa zijn de diverse nationale vrouwenvoetbalteams onder 19 jaar druk bezig met de kwalificatie voor het EK van volgend jaar, wat in juli in Schotland gespeeld wordt. Zo ook Duitsland en Estland en dat leverde vrijdag wel een paar goals op.

De teams stonden tegenover elkaar in het Noord-Ierse Dungannon, waar de groep van de twee landen samen met Noord-Ierland en Kosovo afgewerkt wordt. De jongedames uit Estland konden een minuutje of zeven hopen op een goed resultaat, daarna ging de ploeg van trainster Maren Meinert los.

Gina-Maria Chmielinski opende de score, krap een kwartiertje later stond het al 7-0. De ruststand van 10-0 werd nog eens verdubbeld in de tweede helft, waarna Lisa Ebert in blessuretijd de 21-0 eindstand op het bord zette, haar vierde goal in een kwartier tijd. De 17-jarige Sjoeke Nüsken was overigens zelfs zes keer trefzeker.

In 2006 had Duitsland onder 19 al eens met 18-0 van Georgië gewonnen, dat record is er nu dus aan. Het was ook niet de enige grote score van de dag: Noorwegen won met een magere 10-0 van Bosnië & Herzegovina.