Frijns keert terug in Formule E

heywoodu

Robin Frijns keert komend seizoen terug in de Formule E. De 27-jarige Nederlander, dit jaar debuterend in de DTM bij Audi, zal in het vijfde seizoen van de elektrische raceklasse gaan rijden voor Virgin Racing, wat vanaf komend seizoen klant is van Audi.

In de gloednieuwe bolides - de Formule E rijdt vanaf komend seizoen met de Gen2-auto's - wordt Frijns de teamgenoot van Sam Bird, de nummer drie van afgelopen seizoen. "Ik ben heel blij dat ik zo weer terug kan keren in de Formule E, het is geweldig om bij zo'n sterk team te komen", aldus Frijns.

De Limburger zegt veel vertrouwen te hebben in het pakket van het team. "We hebben zin in de tests voorafgaand aan het seizoen, dan kunnen we onze prestaties nog beter inschatten", zegt de Nederlander, die al twee jaar voor Andretti reed, met één podiumplaats als resultaat.

Frijns, die Alex Lynn vervangt, scoorde dit jaar in de DTM één tweede plek en won met Audi-team ABT Sportsline de 12 uur van Bathurst. Op 15 december gaat het nieuwe Formule E-seizoen van start in de Saoedische hoofdstad Riyadh.