MLB: Brewers en Dodgers beginnen play-offs met winst

heywoodu

De play-offs in de Noord-Amerikaanse honkbalcompetitie MLB zijn nu écht van start gegaan. De National League Division Series trapten donderdagavond af, met de Milwaukee Brewers tegen de Colorado Rockies en de Los Angeles Dodgers tegen de Atlanta Braves.

Christian Yelich, een van de sterren in de MLB dit jaar, sloeg de Brewers in de derde inning met een 2-run homerun op voorsprong: 2-0. Heel lang bleef het daar ook bij, tot de Rockies hun allerlaatste strohalm grepen en in de negende inning twee runs scoorden: 2-2. Er waren dus extra innings nodig en al in de eerste daarvan viel dan toch de beslissing. Mike Moustakas sloeg een single, waarmee Yelich de thuisplaat bereikte: 3-2 winst voor de Brewers.

In Dodger Stadium was het beduidend minder spannend. Dodgers-werper Ryu Hyun-jin, die Clayton Kershaw in de eerste wedstrijd op de bank hield, stond zeven innings lang ijzersterk te gooien, terwijl Joc Pederson (homerun) en Max Muncy (3-run homerun) voor 4-0 zorgden. Kiké Hernandez voegde er ook nog een homerun aan toe in de zesde inning en de Dodgers wonnen uiteindelijk met 6-0.

MLB play-offs vrijdag (Nederlandse tijden, live op FOX Sports, best-of-5)
20.00 Houston Astros - Cleveland Indians, American League Division Series, wedstrijd 1
22.00 Milwaukee Brewers - Colorado Rockies, National League Division Series, wedstrijd 2 (1-0 Brewers)
01.30 Boston Red Sox - New York Yankees, American League Division Series, wedstrijd 1
03.30 Los Angeles Dodgers - Atlanta Braves, National League Division Series, wedstrijd 2 (1-0 Dodgers)

De hoogtepunten van de wedstrijden van donderdag (Bron: YouTube)