Feyenoord presenteert recordomzet en miljoenenwinst

Redactie

Feyenoord heeft voor het zevende jaar op rij zwarte cijfers geboekt. Ook is er sprake van een recordomzet bij de Rotterdammers.

Algemeen directeur Jan de Jong meldde afgelopen week al een record bij praatprogramma De Tafel van Kees en nu zijn de belangrijkste conclusies van het boekingsjaar gepresenteerd via de officiële kanalen van de club. Het gaat om een omzet van 99,4 miljoen euro en een nettowinst van 11,6 miljoen euro, aldus de Rotterdammers. Dat is voornamelijk te danken aan de deelname in de Champions League.

De Rotterdammers werkten vorig seizoen zes wedstrijden af in de groepsfase en daarmee stroomden de miljoenen binnen. Ook de uitverkochte thuiswedstrijden waren vanzelfsprekend van positieve invloed op de clubkas. Het eigen vermogen is gestegen van 24 miljoen naar 31,6 miljoen euro. En dat terwijl er al is geïnvesteerd in de nieuwe trainingsaccomodatie van het eerste elftal, het nieuw te bouwen jeugdcomplex, transfers en een aflossing aan de Vrienden van Feyenoord.

“Dit zijn heel mooie cijfers die tevens aantonen dat het spelen van UEFA Champions Leaguevoetbal is als het drukken van je eigen, winnende staatslot. Dan heb je gegarandeerd financieel de hoofdprijs. We tikken bijna de 100 miljoen euro aan”, aldus een tevreden De Jong. “Maar ook het spelen van Europa League-voetbal is financieel zeer aantrekkelijk. Kortom, Europees spelen is gezien de status van Feyenoord eigenlijk onmisbaar en zeer belangrijk om door te blijven groeien."

Dat zit er dit seizoen door de vroegtijdige uitschakeling in de voorronde van de sowieso financieel al minder aantrekkelijke Europa League tegen AS Trencin niet in. De club rekent met haar begroting echter bewust niet op Europees voetbal. "Met als resultaat dat als je je onverhoopt een keer niet plaatst, je niet direct in de financiële problemen komt", aldus De Jong. De club verwacht komend seizoen qua omzet terug te zakken naar 68 miljoen euro en ondanks die sterke daling rekent men opnieuw op een winstgevend jaar. Dit heeft onder meer met de zuinigheid op de transfermarkt te maken.