'PSV wil contracten van succesvol drietal snel verlengen'

Redactie

John de Jong gaat een drukke periode tegemoet bij PSV. De Telegraaf schrijft dat de club de contracten van een drietal spelers wil verlengen.

De technisch directeur wil ten eerste Pablo Rosario belonen voor zijn stormachtige ontwikkeling van de laatste maanden. Ook noemt het dagblad het een 'logische vervolgstap' als PSV ook om tafel gaat met Jorrit Hendrix en Donyell Malen. Beide spelers hebben een contract wat in 2020 afloopt en dat wordt gezien als goed moment om de besprekingen te openen, vooral gezien hun rol in het elftal.

De 21-jarige Rosario mocht vorig seizoen al mondjesmaat aan het echte werk ruiken onder toenmalig trainer Phillip Cocu en onder diens opvolger Mark van Bommel is hij verzekerd van een basisplaats. Op het middenrif vormt hij een sterk blok met Jorrit Hendrix en die 23-jarige lijkt ook een opwaardering te krijgen nu hij zich de afgelopen seizoenen ontwikkeld heeft.

Tot slot is er ook aandacht voor de contractsituatie van Malen. De negentienjarige aanvaller werd ruim een jaar geleden overgenomen van Arsenal en speelde seizoen voornamelijk bij Jong PSV, maar nu is hij een vaste invaller en soms zelfs al basisspeler in het hoogste keurkorps van de club. In de voorronde van de Champions League maakte hij nog een zeer belangrijk doelpunt en ook in de Eredivisie is hij dit seizoen al bij drie goals betrokken.