NHL: Penguins winnen spektakelstuk van Capitals, assist Sprong

heywoodu

De ijshockeyers van de Pittsburgh Penguins zijn begonnen aan het nieuwe seizoen in de NHL. In eigen huis ontving de ploeg de Washington Capitals, de regerend Stanley Cup-kampioenen die hun seizoen een dag eerder al begonnen waren met een ruime zege op de Boston Bruins.

Dat de Capitals het nu moeilijker zouden krijgen in de PPG Paints Arena werd al snel duidelijk: Jamie Oleksiak zette de Penguins binnen twee minuten op 1-0. Lang duurde de vreugde niet, want Jakub Vrana scoorde binnen twee minuten de gelijkmaker en Brooks Orpik was nog geen minuut later al goed voor de 1-2.

De Penguins gaven uiteraard nog lang niet op en niet veel later stelde Jake Guentzel orde op zaken: 2-2. De assist daarbij kwam overigens van Daniël Sprong, de 21-jarige Nederlander die vorig seizoen al acht wedstrijden de kans kreeg, maar niet echt kon overtuigen. Toch was er genoeg vertrouwen om hem ondanks een lichte blessure bij het eerste team te houden, met gelijk de nodige speelminuten als resultaat.

De Caps sloegen al snel weer toe, want een goede halve minuut na de gelijkmaker stond het 2-3 dankzij Alex Ovechkin. Het bleef ook vroeg in het tweede kwart heen en weer gaan: Kris Letang was goed voor 3-3, John Carlson zette de bezoekers weer op voorsprong. In de slotminuten van de tweede periode namen de Pens dan eindelijk weer de leiding in handen: Guentzel en Derick Brassard waren binnen twee minuten trefzeker, 5-4.

Dankzij Evgeniy Malkin volgde vroeg in de derde periode zelfs de 6-4, maar plotseling was daar na dertien minuten TJ Oshie. Hij scoorde de 6-5 en welgeteld 21 seconden later tekende hij ook voor de gelijkmaker: 6-6. Er was uiteindelijk overtime nodig en daarin was het Letang die Capitals-goalie Braden Holtby passeerde en zo de Penguins alsnog naar de felbevochten winst hielp.

Uitslagen NHL donderdag
Buffalo Sabres - Boston Bruins 0-4
Carolina Hurricanes - New York Islanders 1-2 OT
Pittsburgh Penguins - Washington Capitals 7-6 OT
Detroit Red Wings - Columbus Blue Jackets 2-3 OT
New York Rangers - Nashville Predators 2-3
Ottawa Senators - Chicago Blackhawks 3-4 OT
St. Louis Blues - Winnipeg Jets 1-5
Dallas Stars - Arizona Coyotes 3-0
Colorado Avalanche - Minnesota Wild 4-1
Vegas Golden Knights - Philadelphia Flyers 2-5

Penguins - Capitals (Bron: YouTube)

Buffalo Sabres - Boston Bruins
Carolina Hurricanes - New York Islanders
Pittsburgh Penguins - Washington Capitals
Detroit Red Wings - Columbus Blue Jackets
New York Rangers - Nashville Predators
Ottawa Senators - Chicago Blackhawks
St. Louis Blues - Winnipeg Jets
Dallas Stars - Arizona Coyotes
Colorado Avalanche - Minnesota Wild
Vegas Golden Knights - Philadelphia Flyers