Eerste zege voor schansspringer Huber, Klimov wint Zomer Grand Prix

heywoodu

Schansspringer Daniel Huber heeft zijn eerste zege op het hoogste niveau te pakken. Daarvoor keren we nog even terug naar het weekeinde, waarin de Zomer Grand Prix-wedstrijd in het Oostenrijkse Hinzenbach op het programma stond.

Thuisfavoriet Huber was op de kleine schans van Hinzenbach al de beste in de eerste ronde, maar met een ijzersterke sprong in de finaleronde zette hij de puntjes keurig op de i. In het zonovergoten Hinzenbach ging de tweede plek naar de Zwitser Killian Peier, die een uitstekende zomer draait. Hij wist Karl Geiger nog net naar de derde plek terug te verwijzen.

Met nog één wedstrijd te gaan, woensdag in het Duitse Klingenthal, is de titel in de Zomer Grand Prix al vergeven. De Rus Evgeniy Klimov eindigde in Hinzenbach als vierde en heeft nu 139 punten voorsprong op Geiger, terwijl er in Klingenthal nog 100 punten te verdienen zijn. Onverdiend is Klimov's eindwinst zeker niet: hij deed mee aan acht wedstrijden, met één eerste, drie tweede, twee derde en een vierde en vijfde plaats als resultaten.