Heracles-keeper debuteert na 1912 dagen: "Het was fantastisch"

Redactie

Michael Brouwer staat al sinds 1 juli 2013 onder contract bij Heracles Almelo en dinsdag mocht hij eindelijk zijn debuut maken in het eerste elftal.

Mede dankzij een aantal prima reddingen van de 25-jarige doelman won Heracles in de KNVB Beker met 1-2 van FC Den Bosch. "Het was natuurlijk een speciale wedstrijd voor mij. Het was fantastisch om voor onze meegereisde supporters te mogen spelen. Toch beschouw ik deze officiële bekerwedstrijd als alle andere wedstrijden", reageert hij op de officiële website van zijn club.

Brouwer heeft geen zekerheid dat hij ook in de volgende bekerronde onder de lat staat. "Er zijn geen afspraken gemaakt over het keepen van de bekerwedstrijden. Ik hoorde afgelopen zondag pas dat ik deze wedstrijd zou gaan keepen. Ik ben in ieder geval fit en sta altijd klaar om te spelen als de trainer mij nodig heeft."

Het debuut smaakt nu uiteraard naar meer. "Ik heb hier vijfeneenhalf jaar lang hard voor gewerkt en ik heb de laatste jaren meerdere tegenslagen moeten verwerken. Het is dan een mooie beloning voor het harde werken." Heracles klopte Den Bosch door twee doelpunten van Vincent Vermeij.