Prima race Schippers niet genoeg voor Europese zege, De Witte stuntelt

heywoodu

De Amerikaanse ploeg heeft zondag in het Tsjechische Ostrava de Continental Cup gewonnen, waar vier continentale teams het tegen elkaar opnamen: de Amerika's, Europa, Afrika en Azië/Oceanië. Na dag één had de Amerikaanse ploeg al een voorsprong, met Europa als enige serieuze concurrent, en zondag maakten de Amerikanen het af.

Op dag twee kwamen drie Nederlanders in actie. Lisanne de Witte stuntelde op de gemengde 4x400 meter, Churandy Martina kwam er niet aan te pas, maar Dafne Schippers liet zien het sprinten nog niet verleerd te zijn. Op de 200 meter kende de wereldkampioene een dijk van een start en pas in de laatste meters kwam Shaunae Miller-Uibo - wereldtop op de 400 meter - langszij: 22,16 voor Miller-Uibo tegen 22,28 voor Schippers.

Met 10,36 seconden moest Martina namens Europa genoegen nemen met de zevende plek op de 100 meter. Hij hield alleen de Jamaicaanse ex-wereldkampioen Yohan Blake achter zich: Blake kende een fantastische start, maar terwijl hij op weg leek naar een top-3-plek moest hij geblesseerd opgeven. Zijn Amerikaanse teamgenoot Noah Lyles won in 10,01 seconden en klopte de Chinees Su Bingtian nog maar net (10,03).

Op de afsluitende gemengde 4x400 meter ging het fout voor De Witte. Ze kreeg als derde loper van het team het stokje van de Belg Kevin Borlée, maar liet het estafettestokje uit haar handen glippen en moest terug. Europa was zo kansloos, hoewel de achterstand in de totaalstand al niet meer te achterhalen was. De Amerikaanse ploeg won het eindklassement, voor Europa, Azië/Oceanië en Afrika.