NFL: Nu al einde seizoen Neal na afscheuren kruisband, strijd om ijzeren koekenpan beslist

heywoodu

American footballer Keanu Neal is alweer klaar voor dit seizoen. De belangrijke safety van de Atlanta Falcons heeft in het openingsduel van het NFL-seizoen, uit tegen de Philadelphia Eagles, zijn kruisband afgescheurd.

Tijdens de wedstrijd ging Neal twee keer van het veld, waarna hij uiteindelijk niet meer terugkeerde. "Dit is een klap voor ons", aldus Falcons-coach Dan Quinn. Neal debuteerde in 2016 bij de Falcons in de NFL en ontwikkelde zich al snel tot een waardevolle pion in de verdediging van de ploeg.

In het college football komen we wat luchtiger nieuws tegen: de Southern Methodist University Mustangs ontvingen daar hun Texaanse buren en rivalen van de Texas Christian University Horned Frogs. De inzet van de meer dan honderd jaar oude rivaliteit? Een ijzeren koekenpan.

Naar verluidt zou een fan van SMU in 1946 kikkerbilletjes aan het bakken zijn geweest voorafgaand aan de wedstrijd. Een TCU-fan zag dat en vond dat een te heftige provocatie naar zijn Horned Frogs. Zo ontstond een weddenschap: de winnaar van het duel zou de koekenpan en de kikkerbilletjes krijgen.

Sindsdien wordt dus om een koekenpan gespeeld, en uiteraard simpelweg om de winst. TCU ging er voor de 51e keer in 98 wedstrijden met de zege vandoor, onder meer na een fraaie punt return touchdown, te zien op 6:20 in onderstaande samenvatting.

SMU - TCU (Bron: YouTube)