Joost Luiten niet op KLM Open

trein2000

Joost Luiten, de beste Nederlandse golfer van het moment, doet niet mee aan de KLM Open. Luiten is niet op tijd hersteld van een blessure aan zijn pols.

Het Nederlandse toernooi komt net te vroeg voor de 32-jarige golfer. Zijn herstel verloopt voorspoedig, maar zo zegt Luiten: “Meedoen aan het KLM Open zou onverstandig zijn. De wond is nog niet 100 procent geheeld. Als ik het nu forceer, kan er een terugslag volgen en speel ik misschien het hele jaar niet meer." De tweevoudig winnaar van het toernooi op The Dutch is in juni geopereerd nadat een eerdere behandeling met een injectie te weinig resultaat had opgeleverd.

Eerder deze week speelde Luiten negen holes op de golfbaan van Bernardus. Tijdens deze training kreeg hij geen last van zijn pols, maar het gevoel was nog niet goed genoeg. Luiten had daardoor het gevoel dat hij niet kon meedoen om de ereplaatsen. “Ik wil alleen het KLM Open spelen als ik met de besten meekan en een kans heb om te winnen. Dat zit er nu gewoon niet in”, aldus een teleurgestelde luiten.

Het toernooi in Spijk vindt plaats van 13 tot 16 september.