Koploper Janmaat geniet van voorspoed bij Watford

Redactie

Watford is na vier speelronden de gedeelde koploper van de Premier League en vooraf had niemand daar een cent voor gegeven. Ook Daryl Janmaat niet.

De rechtsback weet dat zijn ploeg wordt gezien als een degradatiekandidaat, maar voorlopig beleven de Hornets de beste seizoenstart uit de clubgeschiedenis. Na vier duels staat de ploeg al op twaalf punten en Janmaat is een belangrijke schakel in de stuntploeg van trainer Javi Garcia.

Toch weigert de Nederlander om zich rijk te rekenen. “Drie weken geleden werden we nog getipt als degradatiekandidaat. Lijfsbehoud blijft voor ons en nog twaalf andere clubs het hoofddoel”, meldt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Je hebt veertig punten nodig om in de Premier League te blijven. Zo'n geweldige reeks zet natuurlijk wel zoden aan de dijk. We moeten hiervan genieten. Het gaat ongelooflijk goed. En zeker thuis kunnen we van iedereen winnen.”

Als het aan Feyenoord lag, had Janmaat het succes echter helemaal niet meegemaakt met Watford. De Rotterdammers wilden hem afgelopen zomer graag terughalen naar De Kuip, maar tot een concreet bod kwam het niet en zijn Engelse werkgever was ook niet van plan om mee te werken aan een transfer. “Als het daar al stokt, is het lastig om verder te praten. Feyenoord had ook het geld niet. Je kunt bij Watford niet aankomen met niets. Ze zijn niet achterlijk. Ik hoefde er dus niet eens over na te denken.”

Janmaat droomt er wel van om ooit weer terug te keren in Rotterdam en de Oranje-international wil de kans graag grijpen als die zich voordoet in de toekomst. Hij hoopt dat wel te kunnen doen op een moment dat hij nog fit is en echt iets toe kan voegen aan het spel van Feyenoord: “Dat ik instap om de club verder te helpen. Ik ben pas 29, heb dus nog even de tijd. In elk geval weten we het van elkaar."