Uitslag Heracles Almelo - AZ

Redactie

AZ heeft de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Een fris spelend Heracles Almelo was in eigen huis de betere en won verdiend, zij het nipt.

Heracles Almelo heeft zich zodoende uitstekend hersteld van de 5-0 nederlaag tegen Willem II van vorige week. Het team van trainer Frank Wormuth kwam zondagmiddag vroeg op achterstand tegen AZ, maar toonde veerkracht en legde de Alkmaarders uiteindelijk met 3-2 over de knie.

Voor AZ had de wedstrijd niet beter kunnen beginnen. De eerste de beste aanval leverde direct een doelpunt op: de Alkmaarders namen de bal over op het middenveld, vonden elkaar over meerdere schijven en uiteindelijk werd Myron Boadu bediend door Oussama Idrissi. Vanuit een moeilijke hoek, aan de linkerkant van het strafschopgebied, schoot de zeventienjarige spits snoeihard raak. Boadu kreeg overigens opnieuw de voorkeur boven aanwinst Björn Johnsen en beloonde het vertrouwen van trainer John van den Brom dus.

Na de vroege tegentreffer probeerde Heracles druk te zetten. Het leidde tot enkele kansen: een voorzet van Kristoffer Peterson was net te hard voor de inkomende Adrián Dalmau en Mohammed Osman schoot hard over na een fraaie combinatie tussen Brandley Kuwas en Lerin Duarte. AZ leek desondanks de betere ploeg op het veld, maar het was Heracles dat op prachtige wijze tot scoren kwam. Osman ontving de bal van Robin Pröpper en schoot de bal vanaf een meter of 25 onhoudbaar de kruising in: 1-1.

Het doelpunt deed Heracles zichtbaar goed. Met Peterson en Osman als gevaarlijkste spelers, eerstgenoemde zorgde met zijn dribbels voor dreiging en laatstgenoemde leverde meerdere serieuze knallen van afstand af, zocht Heracles naar de 2-1. Het sorteerde voor rust niet het gewenste effect, maar de ploeg zocht wel onder luid applaus de kleedkamer op. Zeven minuten na de onderbreking kreeg Heracles alsnog waar het op loerde. De ploeg kwam sterk uit de catacomben en via Peterson werd het 2-1. Na een corner bleef de bal hangen in het strafschopgebied en de doelgerichte aanvaller vuurde hij een geplaatst schot af in de hoek.

Ook na het goal bleef Heracles de betere ploeg. Dat resulteerde na een klein uur zelfs in de 3-1: Duarte mocht aan de rechterflank de nodige meters maken langs de zijlijn, trok naar binnen en haalde knap uit in de linkerhoek. AZ ging logischerwijs op zoek naar de aansluitingstreffer, waardoor het spel zich vooral op de helft van Heracles afspeelde. Na een gemiste kopkans voor Johnsen zorgde de invaller zes minuten voor tijd toch voor de 3-2, maar een schot uit de draai in het strafschopgebied. De spanning was dus helemaal terug in het Polman Stadion, maar Heracles trok de zege over de streep.

Heracles Almelo

3 - 2

AZ

 21' Osman
 50' Peterson
 60' Duarte
   2' Boadu
 85' Johnsen
 
 Gele kaart: Duarte, Merkel, v.Hintum, v.d.Water, (Heracles Almelo), Til, Boadu, (AZ)
 
Stadion: Polman Stadion, Almelo
Toeschouwers: 10.462
Arbiter: Manschot
 
Opstelling:   Opstelling:
Blaswich
Droste
Rossmann
Pröpper
v.Hintum
Duarte (Sama/ 86)
Merkel (v.Nieff/84)
Osman
Kuwas
Dalmau (v.d.Water/78)
Peterson
  Bizot
Svensson
Hatzidiakos
Vlaar (A.Gudmundsson/59)
Ouwejan
Midtsjö
Til
Koopmeiners
Seuntjens (Rotariu/46)
Boadu
Idrissi (Johnsen/63)