'Sister Act' op US Open, Muguruza sneuvelt tegen nummer 202 van de wereld

heywoodu

Tennisster Garbiñe Muguruza is op de US Open in de tweede ronde al uitgeschakeld. De als twaalfde geplaatste Spaanse ging onderuit tegen Karolina Muchova uit Tsjechië, die bepaald geen vergelijkbare staat van dienst heeft.

Muguruza won Roland Garros en Wimbledon en stond een jaar geleden nog bovenaan de wereldranglijst. Muchova slijt haar dagen op de ITF-toernooien en stond nog nooit in de mondiale top-150, maar op het centre court van Flushing Meadows stond ze diep in de nacht heerlijk te spelen.

De Spaanse begon min of meer zoals je mocht verwachten: ze sloeg zich in no-time naar een 5-0 voorsprong en won de eerste set dan ook. Daarna ging het echter fout. Muchova kwam op dreef, gooide er alsmaar meer fraaie punten uit en trok met 3-6, 6-4, 6-4 zowaar de winst naar zich toe.

In de derde ronde krijgen we voor de dertigste keer de zogenaamde Sister Act te zien. Venus Williams (16) stuurde Camila Giorgi met 6-4, 7-5 naar huis, zus Serena (17) was de Duitse Carina Witthöft met 6-2, 6-2 de baas. Serena leidt het onderlinge duel met Venus vooralsnog met 17-12.

Titelverdedigster Sloane Stephens had het flink lastig met de Oekraïnse Anhelina Kalinina, 134e van de wereld. Die won de eerste set, terwijl de Amerikaanse Stephens fout op fout maakte, maar veel breakpoints nog weg kun werken. Dat hielp haar toch aan de winst: 4-6, 7-5, 6-2.

Ook de Tsjechische Karolina Pliskova is een ronde verder. De verliezend finaliste van twee jaar geleden, als achtste geplaatst, rekende met 6-2, 6-3 af met de Roemeense Ana Bogdan. Voor Julia Görges (9) viel het doek: Ekaterina Makarova uit Rusland was met 7-6 (10), 6-3 te sterk voor de Duitse.

De Australische Ashleigh Barty (18) was met 7-5, 6-3 een maatje te groot voor Lucie Safarova uit Tsjechië, terwijl de als 32e geplaatste Griekse Maria Sakkari sneuvelde: thuisspeelster Sofia Kenin, 19 jaren jong, was haar met 4-6, 6-1, 6-4 de baas.