Azarenka en Mertens met speels gemak door op US Open

heywoodu

Tennisster Viktoria Azarenka heeft op de US Open forse indruk gemaakt in de tweede ronde. De tweevoudig finaliste, toegelaten met een wildcard na door privéproblemen ver weggezakt te zijn, stuurde de als 25e geplaatste Australische Daria Gavrilova naar huis: 6-1, 6-2.

Gavrilova deelde in de eerste ronde nog een double bagel (6-0, 6-0) uit aan Sara Sorribes Tormo, maar tegen de Wit-Russische ging ze zelf hard onderuit. Ze hield slechts één van haar acht servicegames en dus waren de twee breaks ook niet genoeg om Azarenka te kloppen.

Ook Elise Mertens heeft een weinig inspannende dag achter de rug. De Belgische (15) kreeg de 19-jarige Vera Lapko tegenover zich, maar de Wit-Russische nummer 72 van de wereld kon na een uurtje gaan douchen, met slechts twee games op zak: 6-2, 6-0.

Elina Svitolina (7) had aan een dik uur genoeg om de Duitse Tatjana Maria met 6-2, 6-3 af te drogen, Anastasija Sevastova (19) was ook snel klaar met de 18-jarige thuisspeelster Claire Liu: 6-3, 6-0. Barbora Strycova (23) had het ook al makkelijk. Lara Arruabarrena-Vecino kreeg bijna een double bagel om d'r oren, maar de Tsjechische gunde de Spaanse aan het eind nog net een game: 6-0, 6-1.

Overigens staan er bij de dames dertien speelsters van dertig jaar of ouder in de tweede ronde, een record op Grand Slams in het moderne tennis.