Svitolina en Muguruza door op US Open

heywoodu

Tennisster Elina Svitolina staat in de tweede ronde van de US Open. De Oekraïnse nummer zeven van de wereld had het één set erg moeilijk met de Amerikaanse Sachia Vickery, maar ze schoof haar ruim zeventig plekken lager genoteerde opponente uiteindelijk toch aan de kant: 6-3, 1-6, 6-1.

Ook Garbiñe Muguruza begon met winst en voor de Spaanse - vorig jaar nog de nummer één van de wereld - ging dat een stuk makkelijker. Zhang Shuai uit China won drie van de eerste vijf games en daarna was het klaar: 6-3, 6-0 voor Muguruza.

De Belgische Elise Mertens, als vijftiende geplaatst, mag zich ook opmaken voor de volgende ronde. Kurumi Nara uit Japan stribbelde in de tweede set stevig tegen - ze werkte drie matchpoints weg - en Mertens had het in set drie ook niet makkelijk, maar op matchpoint vier was het raak: 6-2, 6-7 (5), 7-5.

Ashleigh Barty (18) rekende met 6-1, 6-3 overtuigend af met de Tunesische Ons Jabeur, Magdalena Rybarikova (31) sneuvelde tegen Qiang Wang. De Chinese was met 6-2, 6-2 veel te sterk voor de Slowaakse. Ook Anastasia Pavlyuchenkova sneuvelde: de Russische (27) begon sterk, maar verloor met 1-6, 6-4, 6-3 van de Zweedse Rebecca Peterson.