Botergeile dolfijn terroriseert badgasten

heywoodu

Kijk uit als je in de buurt van het Franse Landévennec in het water ligt: daar zwemt een dolfijn rond, mogelijk met een FOK!account. Het dier is namelijk nogal seksueel gefrustreerd en probeert overal tegenaan te rijden, van mensen tot bootjes.

Een paar maanden geleden dook de dolfijn in de baai van Brest voor het eerst op. Toeristen werden vermaakt met capriolen en kinderen van de lokale zeilschool vonden het fantastisch als hij met ze meezwom. Mensen konden zijn rugvin vastpakken en even meegetrokken worden...tot het omsloeg.

Zafar, zoals de dolfijn genoemd werd, raakte seksueel gefrustreerd. Het dier begon als een malle naar mensen in het water te zwemmen en probeerde tegen hen aan te wrijven. Hij blokkeerde zelfs terug naar het strand zwemmende mensen en duwde met zijn neus een vrouw met geweld het water uit.

Burgemeester Roger Lars heeft er genoeg van gehad en heeft laten weten dat het dier niet meer tot dichter dan vijftig meter genaderd mag worden. Daar is - hoe kan het ook anders - niet iedereen het mee eens. Mensen posten foto's op social media waarin ze lekker tóch bij het dier zwemmen.

Een advocaat wil zelfs beroep aantekenen tegen het verbod van de burgemeester, want hij noemt het 'negatief en overdreven', ondanks dat mensen min of meer aangerand worden door de geile dolfijn.

Dolfijnen hebben geen specifieke voortplantingsperiode en hebben regelmatig seks voor hun plezier. Nou ja, behalve Zafar dus.