Geen gewonde, maar een kwekerij

qltel

Het leek een zwaar schietincident maar bleek uiteindelijk vermoedelijk om hennep te gaan. Geen wapens, geen schoten en geen gewonden.

Afgelopen zondag om 17.04 kwam er bij het Operationeel Centrum van de politie een ernstige melding binnen. In een flatwoning aan de Griegstraat in Tilburg zou een schietincident hebben plaatsgevonden en er zou een man levensgevaarlijk gewond in de woning liggen. Uiteraard werd de melding serieus genomen en verschillende politie-eenheden, waaronder een hondengeleider met zijn hond, en ambulances werden naar de woning gezonden. Vooraf namen de agenten veiligheidsmaatregelen door kogelwerende vesten aan te trekken. Na een tactische bespreking werd het pand benaderd.

Geen geweld
In de portiek van de betreffende etage kwamen de agenten enkele mannen tegen. Die werden opgehouden en het pand werd verder benaderd. Toen bleek dat in de woning twee mannen opgesloten zaten. Een van de eerder opgehouden mannen bleek de huurder van de woning te zijn. Met een sleutel werd de voordeur geopend. Toen bleek dat er niets over bleef van de hele melding. Er was niet geschoten, er waren geen wapens en er was gelukkig geen zwaargewonde.

Hennep
Wat er wel was was een lege hennepkwekerij. De twee mannen (25 en 26 uit Tilburg) die niets in de woning te zoeken hadden werden aangehouden. Ook de huurder van de woning werd aangehouden. Tijdens het incident belemmerde een jongen het werk van de agenten. Ook hij is aangehouden. Er zal een afzonderlijk proces-verbaal tegen hem opgemaakt worden. De recherche start vandaag een onderzoek wat er nu precies aan de hand was in de woning. De melder bleek één van de opgesloten mannen te zijn. Waarom hij de melding zo zwaar maakte zal onderzocht worden.

Geen gewonde, maar een kwekerij (Foto: Stockfoto PXhere)
Geen gewonde, maar een kwekerij (Foto: Stockfoto PXhere)