Dortmund pakt leiding Bundesliga ondanks tegengoal na 23 seconden

heywoodu

Na de eerste speeldag van de Bundesliga staat Borussia Dortmund aan de leiding. De ploeg van de nieuwe trainer Lucien Favre, overgekomen van OGC Nice, won met 4-1 van het RB Leipzig van technisch directeur Ralf Rangnick, die na een onsuccesvolle zoektocht naar een nieuwe trainer zelf maar op de bank is gaan zitten.

De Oost-Duitsers begonnen nog geweldig: Jean-Kévin Augustin was al na 23 seconden trefzeker, de snelste Bundesliga-goal ooit van Leipzig, dat wel nog maar aan het derde seizoen bezig is. BVB herstelde zich snel: Mahmoud Dahoud tekende na twintig minuten voor de gelijkmaker en bij rust stond het zelfs al 3-1. Marcel Sabitzer werkte de bal in eigen doel, Axel Witsel scoorde voor het eerst na zijn overstap vanuit China.

Leipzig had kansen zat, maar vooral Timo Werner weigerde die af te maken. Dat deed Marco Reus in de slotfase namens de thuisploeg wel: met zijn 100e goal in de Bundesliga bepaalde hij de eindstand op 4-1. Kampioen Bayern München won met 3-1 van 1899 Hoffenheim en staat tweede.

Uitslagen Bundesliga zondag
Borussia Dortmund - RB Leipzig 4-1
FSV Mainz - VfB Stuttgart 1-0