Chelsea ontsnapt en pakt alsnog drie punten

heywoodu

In de Premier League heeft Chelsea met pijn en moeite drie punten kunnen pakken. Op bezoek bij Newcastle United gebeurde lange tijd niet veel, pas in het laatste kwartier konden de fans eindelijk eens op de banken gaan staan voor wat goals.

Chelsea domineerde, maar Newcastle verdedigde sterk en gaf nauwelijks kansen weg. Antonio Rüdiger haalde in de tweede helft uit met de grootste kans, maar de verdediger zag zijn schot op de lat uiteen spatten. Een dik kwartier voor tijd leek Newcastle dan toch te sneuvelen. Fabian Schär gleed Marcos Alonso van de bal: penalty Chelsea, die door Eden Hazard binnen werd geschoten.

Zeven minuten later konden de thuisfans dan toch nog juichen. Joselu kopte vanaf de eerste paal knap de 1-1 achter keeper Kepa, hoewel een elleboogstoot van DeAndre Yedlin tegen Olivier Giroud wel even genegeerd werd door de scheidsrechter. Diezelfde Yedlin was uiteindelijk de schlemiel: drie minuten voor tijd werkte hij een schot van Alonso in eigen doel, waardoor Chelsea met 1-2 won.

Uitslagen Premier League zondag
Newcastle United - Chelsea 1-2
Watford - Crystal Palace 2-1
Fulham - Burnley 4-2