Ronaldo scoort niet, maar Juventus wint wel

Redactie

Juventus heeft ook in de tweede speelronde van de Serie A drie punten gepakt. De Italiaanse kampioen versloeg Lazio in Turijn.

In de eerste officiële thuiswedstrijd van Ronaldo bij Juventus kreeg de Portugese ster na acht minuten zijn eerste mogelijkheid. Federico Bernardeschi vond Ronaldo met een lange bal en de nieuweling kopte over het Romeinse doel. Kort daarna werd ook Lazio gevaarlijk. Senad Lulic miste het doel van Wojchiech Szczesny maar net.

De betere mogelijkheden waren echter voor Juve, dat na een halfuur dan ook op voorsprong kwam. Miralem Pjanic knalde de bal van buiten het strafschopgebied laag in de hoek. Juventus bleef daarna de bovenliggende partij. Een kopbal van Giorgio Chiellini werd over het doel getikt nadat een vrije bal van Ronaldo in de muur strandde en Lazio bleef daardoor in de wedstrijd.

Een kwartier voor tijd werd het echter wel 2-0. Ronaldo werkte een voorzet van landgenoot João Cancelo bijna binnen en het was Mario Mandzukic die vervolgens de trekker definitief overhaalde. De Oude Dame komt daardoor op zes punten uit twee duels, terwijl Lazio nog puntloos is. Vorige week verloor de ploeg al van Napoli (1-2).

Napoli speelt zaterdagavond om 20:30 uur een thuiswedstrijd tegen AC Milan. AS Roma, dat op de eerste speeldag ook drie punten pakte, treft maandagavond Atalanta (thuis). Internazionale ging vorige week onderuit bij Sassuolo (1-0) en moet zondag zien af te rekenen met Torino.