Eerste GP3-zege Beckmann, Verschoor debuteert

heywoodu

Op het circuit van Spa-Francorchamps heeft David Beckmann zijn eerste overwinning in de GP3 te pakken. De 18-jarige Duitser van Trident vertrok voor het eerst vanaf poleposition en verzilverde die kans gelijk.

Beckmann begon het jaar bij Jenzer Motorsport, maar werd aan de kant geschoven ten faveure van Jannes Fittje, waarna hij bij Trident terecht kon als volgende zet in een heleboel wisselwerk: Santino Ferrucci was bij Trident uit het F2-team geknikkerd vanwege wangedrag, Alessio Lorandi promoveerde zo vanuit de GP3 naar de F2 en Beckmann kon het GP3-stoeltje bij Trident innemen.

Enfin, in zijn tweede raceweekeinde voor het team gaat het dus gelijk lekker met de Duitse tiener. Hij had de beste start op het vochtige Spa, trok een gaatje naar de rest van het veld en werd eigenlijk niet meer bedreigd. Zijn teamgenoot Ryan Tveter maakte eveneens grote indruk. De Amerikaan vertrok als achtste en werkte zich snel op naar plek twee.

Tveter kon het gat naar teamgenoot Beckmann dichten, maar schoot rechtdoor bij Les Combes. Tveter moest zo klassementsleider Anthoine Hubert van het lijf houden en dat lukte met de nodige moeite. Hubert houdt wel de leiding in het kampioenschap, voor de Brit Callum Ilott, die in Spa in race één als zesde eindigde.

Richard Verschoor debuteerde in de GP3, maar moest wel vanuit de pitstraat starten. Hij werd uit de uitslag gehaald van de kwalificatie, waarin hij tot plek vijftien kwam, omdat hij de weegbrug over had geslagen. Gedurende de race kon de jonge Nederlander een paar coureurs, waaronder zijn teamgenoot, verschalken. Hij eindigde zo op de zeventiende plek.