PSG overrompelt Monaco in strijd om Super Cup

Redactie

Paris Saint-Germain heeft op overtuigende wijze de Franse Super Cup aan het palmares toegevoegd. AS Monaco was in het Chinese Shenzhen kansloos.

PSG legde de basis voor de overwinning in het laatste kwartier van de eerste helft. Eerst schoot Ángel Di María fraai raak uit een vrije trap van zo'n 22 meter afstand van het doel. Nog vóór de pauze maakte Christopher Nkunku er 2-0 van door een lage voorzet van Stanley Nsoki af te ronden.

Monaco was tot de openingstreffer ook gevaarlijk geweest, onder meer via Youri Tielemans. De inzet van de Belg werd door Thiago Silva van richting veranderd en Rony Lopes schoot naast het Parijse doel. In de tweede helft had PSG met de voorsprong op zak de wedstrijd echter volledig onder controle.

Een derde doelpunt kon dan ook niet lang uitblijven, al duurde het wel tot halverwege de tweede helft voordat PSG weer scoorde. Opnieuw stond de 19-jarige Nsoki aan de basis van het doelpunt. De middenvelder gaf zijn tegenstander het nakijken en hij bediende Timothy Weah, die de wedstrijd definitief besliste. Uit een counter bepaalde Di María de eindstand in de slotminuten op 4-0.

Paris Saint-Germain wint daarmee voor de zesde keer op rij de Trophée des Champions, zoals de prijs officieel wordt genoemd. Bij de Franse grootmacht maakte Gianluigi Buffon zijn officiële debuut, terwijl WK-ganger Neymar op de bank begon en een kwartier voor tijd inviel. Volgende week zondag begint PSG de competitie met een thuiswedstrijd tegen Caen.