Van der Vaart aan de slag bij Deense promovendus Esbjerg

Boris (borisz)

Rafael van der Vaart blijft voetballen in Denemarken. Hij zet zijn loopbaan voort bij Esbjerg fB. De 35-jarige middenvelder heeft bij de Deense club, die afgelopen seizoen naar de Superligaen promoveerde, een contract voor één seizoen getekend. 

Van der Vaart stond afgelopen seizoen ook onder contract bij een Deense club, maar bij FC Midtjylland kwam de 109-voudig international tot slechts zeven speelminuten. Zijn contract bij de Deense topclub liep af en dus kon Van der Vaart transfervrij de overstap maken naar de promovendus. 

Van der Vaart hield bij PEC Zwolle zijn conditie op peil en kon bij de eredivisionist ook een contract tekenen. De privésituatie heeft echter de doorslag gegeven. Zo laat zaakwaarnemer Robert Geerlings weten. Van der Vaarts vriendin Estavana Polman is als handbalster actief bij Esbjerg en de twee wonen met hun gezin in de Deense stad. "Sportief was de uitdaging bij Zwolle minstens zo interessant geweest, maar dit is voor Rafael een goede uitkomst. Hij is Esbjerg daar dankbaar voor", aldus Geerlings. 

Trainer bij de Deense club is Nederlander John Lammers. Via Lammers en voormalig technisch directeur Ted van Leeuwen kwam Esbjerg op het pad van Van der Vaart. Van Leeuwen is momenteel technisch directeur bij FC Twente. Het is volgens Geerlings nog niet gezegd dat Van der Vaart aan zijn laatste seizoen als prof bezig is. "Rafael is een liefhebber. Zolang hij kan voetballen, zal hij dat blijven doen."

"Veel voetballers willen hun loopbaan bij een grote club afsluiten. Dat is mooi voor het plaatje, maar zo denkt Rafael helemaal niet. Zolang hij meent dat hij op niveau kan bijdragen, wil hij genieten van het volgens hem mooiste beroep."