Sony verhoogt verkoopdoel PlayStation 4

Nathan (Noppie2000)

Sony kende een sterk eerste kwartaal van het nieuwe fiscale jaar. De winst van het bedrijf steeg met een factor van 4,7. Deze groei werd toegeschreven aan hun muziektak, maar ook aan PlayStation. De uitgekomen software deed het boven verwachting goed.

Games als God of War en Detroit Become Human bleken sterke titels die de softwareverkoop stimuleerde. Het is voor Sony, in combinatie met de positieve ontvangst van de games die getoond werden tijdens E3, een reden om de verkoopdoelen van dit fiscale jaar bij te stellen. Dit doel wordt verhoogd en gaat van 16 miljoen naar 17 miljoen verscheepte PlayStation 4-consoles. In het eerste kwartaalwerden er 3.2 miljoen consoles verscheept. Vorig jaar in dezelfde periode lag dit nog op 3.3 miljoen consoles.

Ook is het aantal PlayStation Plus-abonnementen gedaald, van 34.2 miljoen in maart naar 33.9 miljoen nu. Vermoedelijk komt dit door de populariteit van onder andere Fortnite, waar geen abonnement voor nodig is. Het lijkt er in ieder geval op dat Sony en PlayStation wederom een sterk jaar tegemoet gaan.

PlayStation 4 groot