Dolberg mist ook return tegen Sturm Graz

Redactie

Kasper Dolberg kan woensdag niet in actie komen in de tweede wedstrijd tegen Sturm Graz. De Deen kampt met een buikwandblessure.

Dolberg raakte afgelopen week op de training geblesseerd aan zijn buikwand bij het schieten van de bal. De kwetstuur blijkt hardnekkiger dan verwacht en volgens De Telegraaf is de Ajax-selectie zonder de aanvaller naar Oostenrijk vertrokken. Daar spelen de Amsterdammers woensdagavond de return tegen Sturm Graz.

Vorige week miste Dolberg ook al de thuiswedstrijd, die Ajax met 2-0 won. Net als in dat heenduel zal Klaas Jan Huntelaar woensdag waarschijnlijk weer in de spits staan. Coach Erik ten Hag kan ook weer beschikken over Zakaria Labyad, die vorige week ontbrak vanwege een schorsing.

Ten Hag zal verder moeten bepalen welke rollen Daley Blind en Dusan Tadic woensdag zullen invullen. In de eerste wedstrijd tegen Sturm Graz waren beide nieuwelingen invaller. Tadic zou een uur kunnen spelen en dus komt hij in aanmerking voor een basisplaats, wat dan ten koste zou gaan van Lasse Schöne, Carel Eiting of Donny van de Beek.