Elon Musk zegt sorry

Mick (Philosocles)

Elon Musk, oprichter van onder meer Tesla en SpaceX, heeft zich verontschuldigd voor zijn uitlatingen tegen een Britse grotduiker. Vern Unsworth was betrokken bij de redding van de Thaise voetballertjes. Nadat hij Musks aanbod voor een eenpersoonsduikbootje kansloos had genoemd, maakte Musk hem op Twitter voor pedo uit.

Unsworth ging na de vermissing van de jongens de grot in, en zorgde voor een internationaal gezelschap van experts om de reddingsmissie vorm te geven. Musk bood naderhand hulp aan in de vorm van een minionderzeeër, maar volgens Unsworth kon deze nooit door het nauwe grottenstelsel komen.

Toen de grotduiker in een interview zei dat Musk zijn onderzeeër daar kon stoppen "waar het pijn doet", werd de techondernemer kwaad, en noemde Unsworth in een inmiddels verwijderde tweet "pedo-vent". Unsworth gaf daarop aan zich op juridische stappen te beraden.

Dat Unsworth ongelijk had en suggereerde dat Musk een "seksuele handeling" met de miniduikboot moest uitvoeren, rechtvaardigd zijn respons niet, zegt Musk nu. Hij verontschuldigt zich niet alleen tegenover Musk, maar ook tegen de mensen bij de bedrijven die hij leidt.

Elon Musk noemt grotduiker 'pedo' (Twitter)