Ook in Dordrecht verdwijnt kunstgras

Redactie

FC Dordrecht speelt vanaf komend seizoen weer op natuurgras. De club uit de Eerste Divisie neemt afscheid van de kunstgrasmat.

Manager Hans de Zeeuw heeft dat bevestigd aan RTV Rijnmond. Dordrecht heeft nu kunstgras dat na vijf jaar is afgekeurd. De club stapt over op hybride gras, dat voor 7 procent uit kunstgras bestaat en voor de rest uit natuurgras.

Een nieuw kunstgrasveld bovenop de huidige ondergrond zou FC Dordrecht 250.000 euro kosten. Bovendien zou die mat vrij snel weer moeten verdwijnen als de Schapenkoppen weten te promoveren naar de Eredivisie. Met ingang van het seizoen 2020/21 mag op het hoogste niveau namelijk niemand meer op kunstgras spelen.

"Qua onderhoud is zo'n kunstgrasveld een stuk goedkoper, maar alles overwegende hebben we toch besloten dat het een hybride mat wordt", aldus De Zeeuw. "De competitie begint al over zeven weken en dan moet die nieuwe mat er liggen en bespeelbaar zijn. Dat gaat wel lukken, denk ik." Eerder lieten Almere City en PEC Zwolle ook al weten dat ze op den duur overstappen op normaal gras.