Ten Hag rekent op Tadic tegen Sturm Graz

Redactie

Erik ten Hag verwacht dat aanwinst Dusan Tadic beschikbaar is in de voorronde van de Champions League. Wel wordt het een race tegen de klok.

De aankoop van 11,4 miljoen euro is nu op vakantie nadat hij met Servië actief was op het WK. Toch rekent zijn nieuwe trainer erop dat de international inzetbaar is als de Amsterdammers het op 25 juli in de voorronde van de Champions League opnemen tegen Sturm Graz.

Tegenover De Telegraaf geeft Ten Hag aan dat het wel een race tegen de klok wordt om fit te zijn. "Maar ik ga ervan uit dat hij beschikbaar is. In hoeverre, moeten we bekijken", aldus de Ajax-trainer. Tadic heeft nu drie weken vrij en moet zich in die tijd voorbereiden op het nieuwe seizoen. Amper vijf dagen na zijn terugkeer op het veld staat de eerste ontmoeting met de Oostenrijkers al op het programma. Tadic is overgekomen van Southampton en kende een slopend jaar in de Premier League. Ook het toetje in Rusland maakte hij mee. De Serviër speelde in alledrie de groepsduels.

Ten Hag gaf eerder deze week al aan dat hij rekent op alle WK-gangers tegen Sturm Graz. Hakim Ziyech is al uitgeschakeld met Marokko en wanneer een transfer uitblijft, sluit hij op 9 juli aan bij zijn huidige werkgever. "Hakim gaat instromen richting het trainingskamp in Engeland. Hij zal ook gewoon deelnemen aan de oefenwedstrijden”, aldus de trainer tegen Ajax TV. “We volgen de ontwikkelingen natuurlijk op de voet, maar wij verwachten dat hij een bijdrage gaat leveren in de wedstrijden tegen Sturm Graz. Dan is hij uiteraard een heel belangrijke pion.”

De Ajax-trainer wil tegen Sturm Graz in de sterkst mogelijke opstelling aantreden. Dat betekent dat hij gebruik wil maken van alle internationals die nu nog actief zijn op het WK in Rusland, zelfs wanneer zij op 15 juli de finale zouden spelen. Het gaat om Nicolás Tagliafico, Lasse Schöne en Kasper Dolberg. "Die jongens zijn fit, komen uit een toernooi en moeten dus kort na het WK een wedstrijd kunnen spelen”, zei Ten Hag eerder, geciteerd door Het Parool. “Wellicht kunnen we die spelers dan in een later stadium van het seizoen nog wat extra vrijgeven als dat nodig mocht zijn.”