Van der Vaart traint mee bij PEC Zwolle

Redactie

Rafael van der Vaart is vanaf komende maandag te zien op het trainingsveld van PEC Zwolle. Hij mag daar zijn conditie op peil houden.

Dat bracht PEC Zwolle vrijdag via de officiële kanalen naar buiten. De samenwerking met Van der Vaart is tot stand gekomen via hoofdcoach John van 't Schip, die Van der Vaart vooral kent uit zijn periode bij het Nederlands elftal. Van 't Schip was tussen 2004 en 2008 assistent-coach van Oranje.

PEC Zwolle meldt niet of Van der Vaart bij de Blauwvingers in aanmerking komt voor een contract. De 109-voudig international vertrekt bij FC Midtjylland, waar zijn aflopende contract niet wordt verlengd. De laatste maanden werd hij gelinkt aan Esbjerg fB, waar John Lammers trainer is.

Tegen Voetbal International zei de 35-jarige middenvelder dat hij wel positief is over een transfer naar Esbjerg. Ook als hij niet alle wedstrijden gaat spelen. "Ik word een dagje ouder, maar dat betekent niet dat ik geen uurtje gas kan geven of dat ik de bal niet meer op het stropdassie kan leggen."