Duitse Bundesliga start met twee krakers op eerste speeldag

Redactie

De Bundesliga kent meestal weinig spanning om de titel, maar uitdagers van Bayern München krijgen dit spectaculair startende seizoen een nieuwe kans.

De regerend kampioen begint het tijdperk onder de kersverse trainer Niko Kovac met een kraker tegen Hoffenheim, terwijl ook Lucien Favre van Borussia Dortmund een lastige vuurdoop krijgt in de Bundesliga. Zijn ploeg neemt het op vreemde bodem op tegen het sterke RB Leipzig. Met die twee krakers in de openingsronde belooft het alvast veel goeds voor het seizoen, wat in Duitsland op 24 augustus wordt afgetrapt.

In het vrijdagochtend gepresenteerde speelschema wordt duidelijk dat het Bayern München van Arjen Robben de aftrap geeft in de eigen Allianz Arena. Daar verdedigen ze bovendien een fraaie reeks. Sinds 2011 wint het traditiegetrouw de eerste wedstrijd van het seizoen, al zal dat nu niet meevallen tegen de verrassende nummer drie van afgelopen seizoen. Daarmee plaatste Hoffenheim zich voor het eerst voor de Champions League en de club is druk bezig om zich te versterken. Onder meer Joshua Brenet van PSV werd al binnengehaald en meer transfers zullen ongetwijfeld volgen.

Andere voorname uitdagers zijn Bayer Leverkusen, Dortmund en RB Leipzig. Laatstgenoemden nemen het dus tegen elkaar op en de nummer 2 van vorig jaar, Schalke 04, neemt het op tegen VfL Wolfsburg, wat vorig seizoen op het nippertje behouden bleef voor de Liga, maar nu weer sterker aan de start wil verschijnen. Daarbij kan het rekenen op de diensten van Wout Weghorst, die zich deze week aan die Wölfe verbond.

Promovendus Fortuna Dusseldorf start tegen Augsburg en de andere nieuweling, Nürnberg, neemt het op tegen Hertha BSC. De eerste Klassiker - Bayern tegen Dortmund - staat begin november en halverwege april op het programma. De Rekordmeister uit Beieren besluit het seizoen met een thuiswedstrijd tegen Eintracht Frankfurt. Verwacht wordt dat men dan weer een nieuwe landstitel kan vieren, maar er zijn uitdagers genoeg om uit te kijken naar een heerlijk seizoen vol Duits voetbal.