PSV sleutelt aan technische staf: Brood vertrekt

Redactie

De technische staf van PSV begint steeds meer vorm te krijgen. Na de komst van hoofdtrainer Mark van Bommel maakt de club nu zijn assistent bekend.

Reinier Robbemond is de aangewezen man om Ruud Brood op te volgen als assistent. Eén dag voor de eerste training van het nieuwe seizoen moet de rechterhand van de naar Fenerbahçe vertrokken Phillip Cocu plaatsmaken, legt algemeen directeur Toon Gerbrands uit via de officiële kanalen. "De hoofdtrainer van PSV heeft vanzelfsprekend grote invloed op de staf waarmee hij werkt. We respecteren de wens van Mark en gaan met Ruud Brood in overleg om de zaken op een nette manier af te wikkelen."

Brood liet halverwege juni nog weten bij PSV te blijven, maar na het vertrek van Cocu werd al snel duidelijk dat er voor de 55-jarige assistent geen plaats meer is in Eindhoven. Zijn positie in de technische staf wordt overgenomen door Robbemond, die het afgelopen seizoen een paar maanden werkte als trainer van Willem II. Hij behoedde de Tilburgers van degradatie en ziet die inzet nu beloond met een functie bij de landskampioen.

Het is nog niet duidelijk of de technische staf van Van Bommel nu compleet is. Zo zou schoonvader Bert van Marwijk een kandidaat zijn om hem bij te staan, maar daar heeft de club nog niets over gecommuniceerd. De scheidend bondscoach van Australië hield zelf ook de kaken op elkaar. Eerder op de dag maakte PSV ook de terugkeer van Ernest Faber bekend. De oud-speler en voormalig assistent-trainer gaat aan de slag als hoofd jeugdopleiding.